• Cel puțin 1.600 de agenți de poliție sunt mobilizați la Madrid, ca la un meci de Champions League.
  • Protestele de la sediul partidului Socialist au început după anunțarea amnistiei pentru separatiști.
  • Pedro Sánchez poate primi un nou mandat cu ajutorul voturilor lui Carles Puigdemont.

Parlamentul spaniol este înconjurat de poliție. Autoritățile de la Madrid au blindat Congresul Deputaților înainte de startul sesiunii de învestitură a noului guvern. Pactul neașteptat dintre socialiști și separatiștii catalani este condamnat de o mare parte a societății spaniole.

Între 1.300-1.600 de polițiști au fost mobilizați pentru a asigura securitatea pe parcursul acestei sesiuni de învestitură, care a început la ora locală 12.00 și durează până mâine. Este vorba de sesiunea în care Pedro Sanchez, actualul premier în funcție al Spaniei, va cere un vot Parlamentului pentru a obține un nou mandat. Liderul socialist va cere votul de încredere al Camerei.

Dezbaterea va fi destul de intensă, așa se anunță pe linia legii amnistiei, pe care Partidul Socialist a prezentat-o deja și prin care iartă 10 ani de mișcări separatiste în Catalonia. Se șterg toate delictele, infracțiunile comise și investigate de justiția spaniolă, iar asta provoacă o reacție puternică din partea străzii și a opoziției parlamentare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și