• În două zile au fost înregistrate 5 cazuri de atacuri de rechini, doar în New York.
  • Cazurile de rechini care atacă turiști s-au înmulțit suficient de mult încât autoritățile din NY au mărit numărul de patrule de pe coastă.
  • Singura specie de rechin care trăiește în Marea Neagră este „câinele de mare”.

Dacă ești la plajă pe coasta de est a SUA, ori prin Florida, New York sau Maine, trebuie să știi că din ce în ce mai mulți rechini dau târcoale. În două zile au fost înregistrate 5 cazuri de atacuri de rechini, doar în New York.

Cazurile de rechini care atacă turiști s-au înmulțit suficient de mult încât autoritățile din NY au mărit numărul de patrule de pe coastă. Chiar dacă anul trecut au fost înregistrate 57 de atacuri neprovocate, la o populație de 8 miliarde, îngrijorător e faptul că rechinii sunt din ce în ce mai aproape de plaje.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Florida a înregistrat din 2012 până în 2021 cele mai multe cazuri de atacuri de rechin: 259. Asta pentru că apele de acolo sunt cel mai adesea pline de surferi. Australia a avut 143 de incidente, iar Hawaii, 76.

Un copil de 13 ani a găsit pe plajă, pe coasta Essex, un dinte de Megalodon. Acest rechin măsoară 18 metri, cam cât un bloc cu 5 etaje.

Singura specie de rechin care trăiește în Marea Neagră, „câinele de mare”, cum este cunoscut, trăiește doar în adâncuri și rar depășește 1,5 metri. Au între 6 și 14 kilograme și dintre toți rechinii, „câinele de mare” este cel mai fricos, iar în apele românești ale Mării Negre nu au fost raportate atacuri ale lui asupra oamenilor.

Citește și: