• O stațiune din Utah oferă corturi cu vedere la un cer înstelat.
  • Contaminarea luminică a orașelor ascunde stelele nopții de pe cer.
  • „Dark Sky” a oferit certificatul pentru 3 parcuri naturale din Ungaria.

Ce poate fi mai plăcut decât să stai în pat și să admiri stelele nopții? Pare imposibil, dar tot mai multe hoteluri din zone izolate din lume oferă acest serviciu. Nu orice locație are însă certificatul de „Cer Întunecat”, care îți garantează că vei vedea ceva pe bolta cerească.

Este vorba de un fenomen tot mai puternic in turismul de lux. Cel mai bun exemplu este resortul de corturi de lux Under Canvas Lake Powell – Grand Staircase din Utah. Este este primul hotel care a primit certificare de la DarkSky International.

Experiența de fin în comuniune cu universul este ceea ce caută toti turiștii. Poti sa vezi un cer înstelat cum poate numai in Bărăgan, la noi, sau la munte, se mai poate admira acum câteva decenii. Cazarea aprobată de organizația Dark Sky ofera „nopți înstelate de calitate deosebită și un mediu ambient pe timp de noapte conservat prin iluminarea aprobata de standardele organizației”.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Stațiunea de corturi de lux din Utah este situată pe un platou la marginea canionului, la mică distanță de Lacul Powell si alte atracții geografice.

Dark Sky nu a aprobat încă nicio locație din Romania, deși avem multe zone cu cer înstelat. Munții Rodnei, Munții Apuseni sau chiar aproape de București, cum este localitatea Fundulea, din județul Călăraşi.

Dacă vrei o locație care sa fie destinata special turismului, Ungaria are 3 zone certificate de Dark Sky. Parcul Național Bükk din nordul Ungariei, Parcul Național Hortobágy și Parcul Zselic Starry Sky. În multe locuri nu ai nevoie nici macar de binoclu, pentru ca te poti bucura de spectacolul stelelor cu ochiul liber.

Citește și: