• Mai multe incidente au fost raportate în Franța noaptea trecută, într-o a cincea noapte de violențe după moartea lui Nahel.
  • 45.000 de jandarmi și polițiști au fost mobilizați sâmbătă seara, după mai multe nopți turbulente.
  • Cel puțin 486 de persoane au fost arestate în Franța, dintre care aproape 200 la Paris.

UPDATE 12.00

Ministerul spune că peste noapte a fost mai liniște, 719 persoane au fost arestate

UPDATE ORA 9.25

Familia primarului din Haÿ les Roses a fost ținta unei tentative de asasinat in aceasta noapte, in contextul violențelor care zguduie Franța de cinci zile. Persoane care purtau cagule au forțat intrarea cu o mașină incendiată și au tras asupra soției si celor doi copii de 5 și 7 ani cu mortiere de artificii.

Femeia este la spital iar copiii se află în stare de șoc.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mai multe incidente au fost raportate în Franța noaptea trecută, într-o a cincea noapte de violențe după moartea lui Nahel. Cel puțin 486 de persoane au fost arestate în Franța, dintre care aproape 200 la Paris.

45.000 de jandarmi și polițiști au fost mobilizați sâmbătă seara în toată Franța, după mai multe nopți turbulente. Tensiuni au izbucnit la Marsilia la începutul serii, apoi la Nisa și Saint-Etienne mai târziu în cursul nopții, scrie Le Parisien.

Au fost provocate pagube, în special la Nisa, unde un magazin a fost jefuit, potrivit primarului Christian Estrosi. În noaptea de vineri spre sâmbătă, 1.311 persoane au fost arestate, potrivit Ministerului de Interne.
Înmormântarea lui Nahel, adolescentul ucis marți dimineață de focurile poliției, a avut loc sâmbătă. Mai multe orașe din regiunea pariziană, printre care La Ferté-sous-Jouarre (Seine-et-Marne), au impus stare de asediu până cel mai devreme luni dimineața.

Vineri după-amiază, Emmanuel Macron și guvernul au anunțat o serie de măsuri, printre care anularea evenimentelor excepționale și mobilizarea de vehicule blindate ale jandarmeriei.

Citește și