• FIFA este aproape de a introduce o nouă schimbare uriașă la regula offside-ului datorită lui Arsene Wenger.
  • FIFA va începe să testeze schimbarea în timpul unor meciuri din Olanda, Italia și Suedia.
  • Fanii fotbalului au reacționat, unii fiind în favoarea schimbării, iar alții împotriva acesteia.

Se pare că FIFA este aproape de a introduce o nouă schimbare uriașă la regula offside-ului. Și asta datorită fostului manager al lui Arsenal, Arsene Wenger, scrie The Sun.

Francezul a plecat de la Gunners în 2018, după 22 de ani de activitate. De atunci, el a lucrat ca șef al FiFA pentru dezvoltarea fotbalului la nivel mondial. Iar Wenger ar putea fi acum pregătit să implementeze o actualizare uriașă a regulii offside-ului.

Noua regulă se va implementa la unele jocuri din Olanda, Italia și Suedia, iar dacă se va dovedi un succes, ideea lui Arsene Wenger se va aplica la nivel global și va schimba fotbalul.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Până acum, un jucător era semnalizat în offside dacă, în momentul în care un coechipier îi trimitea balonul, orice parte a corpului său cu care poate înscrie era mai aproape de linia porții adverse decât ultimul fotbalist al echipei aflate în apărare.

Odată cu VAR-ul și sistemul semi-automat de semnalizare a offside-ului au existat situații în care câțiva centimetri au fost de ajuns pentru a se anula goluri importante din cauza poziției în afara jocului a marcatorului.

Propunerea lui Wenger prevede ca tușierul să ridice fanionul pentru offsifr doar în momentul în care atacantul este cu toată suprafața corpului în fața fundașului, ceea ce avantajează jucătorii aflați în ofensivă.

Fanii fotbalului au reacționat în stil mixt, unii fiind în favoarea schimbării, iar alții împotriva ei.

Unul dintre ei a spus: ,,Slavă Domnului, offside-ul este o regulă îngrozitoare. Distruge atât de multe jocuri interesante” .

Un altul a declarat: ,,Ar fi o schimbare excelentă, mai multe goluri = mai multă emoție” .

Unul a adăugat: ,,Acest lucru are potențialul de a deschide scorurile în acest sport, precum și de a elimina offside-urile controversate. „

Pe de altă parte, unul a spus: ,,De ce distrugem acest sport?”

Unul a remarcat: ,,Nu-mi place deloc acest lucru.”

Un altul a adăugat: ,,Fifa găsește noi modalități de a înrăutăți situația de offside, trebuie să o admirăm. „

Cariera lui Arsene Wenger

În 22 de ani petrecuți pe banca celor de la Arsenal, Arsene Wenger a acumulat nu mai puțin de 1.228 de meciuri, cu o medie de 1.95 de puncte câștigate pe meci. Francezul le-a mai pregătit pe Nancy, Monaco și Nagoya.

Ca jucător, Arsene Wenger a evoluat pentru formații precum Mutzig, Mulhouse, Vauban și R. Strasbourg.

Citește și

VIDEO. Un primar din Mexic s-a căsătorit cu un aligator. Ceremonia ritualică are loc de secole

Franța se pregătește pentru o a cincea noapte de violențe. Gaze lacrimogene folosite în noi tensiuni între poliție și protestatari la Marsilia

Au ajuns mercenarii Wagner în Belarus? Imagini din satelit cu o posibilă tabără militară