• Un manual de teren al Hamas, obținut de The Washington Post, ilustrează unele dintre capacitățile sale militare și pregătirile pentru ucideri sângeroase.
  • Manualul, datat de anul trecut și găsit pe cadavrul unui luptător Hamas, enumeră instrucțiuni privind operarea anumitor arme, identifică vulnerabilități în echipamentul militar israelian.
  • Documentul pare să fi fost pregătit pentru diferite unități ale Brigăzilor de elită Izzedine al-Qassam ale Hamas.

Un manual de teren al Hamas, obținut de The Washington Post, ilustrează unele dintre capacitățile sale militare și pregătirile pentru ucideri sângeroase.

Manualul, datat de anul trecut și găsit pe cadavrul unui luptător Hamas, enumeră instrucțiuni privind operarea anumitor arme, identifică vulnerabilități în echipamentul militar israelian și oferă sfaturi despre uciderea cu un cuțit.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Documentul pare să fi fost pregătit pentru diferite unități ale Brigăzilor de elită Izzedine al-Qassam ale Hamas, inclusiv specialiști anti-blindate, inginerie, lunetişti, infanterie și tuneluri, precum și pentru ceea ce broșura descrie drept „trupe de șoc”.

Ce scrie în manualul militarilor HAMAS

„Acesta este un document militar secret”, scrie pe prima pagină. „Ar trebui păstrat într-un loc sigur. Este interzisă deplasarea cu ea decât atunci când există ordine.”

Pe coperta sa din spate este o poză cu șeicul palestinian Abdullah Azzam, un mentor al lui Osama bin Laden.

„Dacă aceasta este sursa lor de inspirație și aceasta este figura, simbolul la care se uită, înțeleg ceva mai mult despre comportamentul lor pe 7 octombrie”, a spus Michael Milshtein, fost șef al departamentului palestinian din armata israeliană

Alte documente HAMAS au fost găsite

Alte documente Hamas au inclus hărți și planuri detaliate pentru atacuri asupra mai multor kibutzim individuale din jurul Gazei, inclusiv intenția de a ucide și răpi civili.

Documentul a oferit îndrumări cu privire la operarea armelor pe care se știe că le-au purtat și a oferit, de asemenea, descrieri detaliate despre vulnerabilitățile tancurilor și vehiculelor blindate israeliene.

Sunt incluse, de exemplu, instrucțiuni pentru utilizarea grenadelor cu rachetă F-7 nord-coreene, pe care Phenianul a negat că le-a furnizat Hamas.

Aproximativ 50 dintre munițiile puternic explozive au fost găsite de trupele israeliene în urma atacurilor, potrivit armatei, care a expus o parte din materialele găsite.

Citește și: