• După două milenii, primul cuvânt complet dintr-unul dintre papirusurile antice nedeschise a fost decodificat cu ajutorul tehnologiei informatice și al inteligenței artificiale avansate.
  • Cuvântul „πορφυρας” sau „porphyras”, care este cuvântul grecesc pentru violet, a fost găsit mai întâi de studentul la informatică de la Universitatea Nebraska Luke Farritor.
  • Aproximativ 1.100 de suluri carbonizate, denumite acum sulurile Herculaneum, au fost recuperate dintr-o clădire despre care se credea că este casa socrului lui Julius Caesar.

După două milenii, primul cuvânt complet dintr-unul dintre papirusurile antice nedeschise a fost decodificat cu ajutorul tehnologiei informatice și al inteligenței artificiale avansate, potrivit unui anunț făcut de o echipă de cercetători care a lansat „Vesuvius Challenge”, o competiție concepută. pentru a accelera descoperirile făcute pe suluri, scrie CNN.

Cuvântul „πορφυρας” sau „porphyras”, care este cuvântul grecesc pentru violet, a fost găsit mai întâi de studentul la informatică de la Universitatea Nebraska Luke Farritor, care a participat la concurs, care solicită concurenților să aplice o tehnică cunoscută sub numele de „virtual”. wrapping” la două suluri rulate lansate pe site, în încercarea de a descifra cuvintele ascunse.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Erupția din anul 79 d.Hr. a lui Vezuvius, un vulcan situat lângă Napoli, Italia, a acoperit vechile orașe romane Pompei și Herculaneum în noroi vulcanic. Herculaneum și sulurile au rămas îngropate până la redescoperirea accidentală a orașului de către un muncitor care fora un puț la începutul anilor 1700, potrivit Societății Herculaneum.

Aproximativ 1.100 de suluri carbonizate, denumite acum sulurile Herculaneum, au fost recuperate dintr-o clădire despre care se credea că este casa socrului lui Julius Caesar, potrivit Universității din Kentucky. Colecția este denumită singura bibliotecă cunoscută la scară largă din antichitatea clasică.

Citește: