• E-mailurile fac parte dintr-o dispută juridică veche între un prieten al lui Trump Jr și fostul angajat al acestuia.
  • Beach ar fi scris mesaje care conțineau ,,referiri la vânarea evreilor și împușcarea mexicanilor” , iar într-un e-mail se referea la ,,a avea evrei la cină” .
  • Mesajele controversate au fost trimise de pe contul de e-mail de la locul de muncă al lui Beach.

Un judecător din New York va decide în curând dacă va face publică o tranșă de e-mailuri între Donald Trump Jr și un prieten în care ambii bărbați folosesc un limbaj ofensator și intolerant, scrie The Independent.

Potrivit The Wall Street Journal, e-mailurile în cauză fac parte dintr-o apărare juridică organizată de un fond de investiții din New York care încearcă să prevaleze într-o dispută juridică de lungă durată cu prietenul lui Trump, un fost angajat pe nume Gentry Beach, în legătură cu despăgubiri de zeci de milioane de dolari.

Mesajele controversate au fost trimise de pe contul de e-mail de la locul de muncă al lui Beach în decursul unei perioade de trei ani, între 2005 și 2008, dar fondul de investiții, Touradji Capital Management, le-a ridicat abia recent în timpul unui nou proces în litigiul vechi de 15 ani.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În prezent, părțile se află în tabere opuse cu privire la faptul dacă instanța ar trebui să permită ca versiunile neredactate ale e-mailurilor să devină parte a dosarului public al cazului. La rândul său, Beach cere instanței să permită ca numele lui Trump să fie redactat.

Judecătorul care audiază cazul a ascultat joi argumentele cu privire la posibilitatea de a permite ca e-mailurile să fie făcute publice și ar putea lua o decizie în orice zi.

WSJ relatează că Beach și Trump, care se cunosc de zeci de ani, au folosit amândoi o retorică rasistă în e-mailurile în cauză.

Beach ar fi scris mesaje care conțineau ,,referiri la vânarea evreilor și împușcarea mexicanilor” , iar într-un e-mail se referea la ,,a avea evrei la cină” .

Într-un alt schimb de mesaje, care a fost dezvăluit în transcrierile din instanță, Trump Jr. ar fi răspuns la o notă despre mutarea lui Beach într-o parte a Manhattanului, descriind zona ca fiind ,,Harlem” și remarcând că putea ,,auzi pe fundal melodia tematică a serialului The Jeffersons” .

De asemenea, Trump Jr. a atacat un alt destinatar din grupul de e-mailuri pentru că ,,îi încurajează pe mexicani să vină în SUA și le oferă o altă scuză pentru a nu învăța engleza” .

,,Când va trebui să le vorbesc nepoților mei în spaniolă, măcar știu că trebuie să vă mulțumesc” , a adăugat el.

Citește și

FOTO. Iubita lui Al Pacino a născut. Cei doi au fost surprinși plimbându-se în oraș

Inteligența artificială versus creativitate. Pot fi înlocuiți oamenii din domeniul artistic

FOTO. Hailey Bieber sărbătorește un an de la lansarea propriei sale game de skincare. Ce a purtat vedeta