• Intrarea României și Bulgariei în Schengen se află printre prioritățile Spaniei la preluarea președinției UE.
  • Spania a preluat de la Suedia președinția rotativă, pe care o va deține timp de 6 luni, de la 1 iulie până la 31 decembrie.
  • România și Bulgaria nu au intrat în spațiul Schengen, după ce Austria a blocat prin veto aderarea la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din decembrie 2022.

Guvernul spaniol, care a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene, a anunțat sâmbătă un program oficial de priorități și direcții de acțiune, în care se evidențiază intenția de a finaliza negocierile pentru intrarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Guvernul spaniol a sprijinit puternic România în ultimul an și jumătate, în privința intrării în Schengen.

„Vom depune eforturi pentru a îmbunătăți în continuare funcționarea spațiului Schengen ca spațiu de liberă circulație fără controale la frontierele interne, precum și pentru a promova o gestionare inteligentă și sigură a mobilității la frontierele externe. Ne vom strădui să finalizăm negocierile în vederea aderării finale și depline a României și Bulgariei la spațiul Schengen”, se arată în programul președinției spaniole a UE, postat pe site-ul oficial.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

România și Bulgaria nu au intrat în spațiul Schengen, după ce Austria a blocat prin veto aderarea la Consiliul Justiție și Afaceri Interne din decembrie 2022.

Spania a preluat de la Suedia președinția rotativă, pe care o va deține timp de 6 luni, de la 1 iulie până la 31 decembrie.

Citește și