• Un turist stabilit în Marea Britanie, acuzat că a gravat numele său și al iubitei sale pe un perete al Colosseumului din Roma, ar putea fi judecat și ar putea primi până la cinci ani de închisoare.
  • Dacă va fi trimis în judecată, suspectul ar putea fi închis între doi și cinci ani și amendat cu până la 15.000 de euro, a precizat poliția.
  • Ministrul italian al culturii a declarat că guvernul ia în considerare o lege care să impună pedepse severe celor care se fac vinovați de deteriorarea siturilor de patrimoniu istoric și cultural al țării.

Un turist stabilit în Marea Britanie, acuzat că a gravat numele său și al iubitei sale pe un perete al Colosseumului din Roma, ar putea fi judecat și ar putea primi până la cinci ani de închisoare. Ivan Dimitrov, în vârstă de 27 de ani, originar din Bulgaria, dar care locuiește cu prietena sa în Bristol, este acuzat că a gravat cu o cheie „Ivan + Hayley 23” pe un perete al clădirii istorice, scrie The Independent.

Imaginile cu incidentul au fost încărcate pe YouTube de turistul californian Ryan Lutz. Videoclipul are peste 300.000 de vizualizări.

„I-am explicat că ar putea primi între doi și cinci ani de închisoare și o amendă de până la 15.000 de euro”, a declarat maiorul Martina pentru Mail Online. „El [Dimitrov] ne-a spus că era foarte supărat pentru ceea ce făcuse și își tot cerea scuze pentru asta. Cred că era îngrijorat de consecințele unui eventual proces”.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a declarat că acest act „i-a ofensat pe cei din întreaga lume care apreciază valoarea arheologiei, a monumentelor și a istoriei” și a mulțumit poliției pentru identificarea presupusului suspect.

Ministrul a declarat că guvernul ia în considerare o lege care să impună pedepse severe celor care se fac vinovați de deteriorarea siturilor de patrimoniu istoric și cultural al țării.

Citește și