• Rămășițele a opt avioane de vânătoare britanice Hurricane, care datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost găsite îngropate într-o pădure din Ucraina.
  • Acestea făceau parte dintr-un pachet de sprijin militar aliat pentru URSS, plătit de Statele Unite în cadrul așa-numitului program de împrumut-închiriere.
  • Experții în aviație spun că este pentru prima dată când rămășițele unui număr atât de mare de avioane Hurricane au fost găsite în Ucraina.

Rămășițele a opt avioane de vânătoare britanice Hurricane, care datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost găsite îngropate într-o pădure din Ucraina, în apropiere de Kiev. Avioanele au fost trimise de Marea Britanie în Uniunea Sovietică după ce Germania nazistă a invadat țara în 1941, scrie BBC.

Acestea făceau parte dintr-un pachet de sprijin militar aliat pentru URSS, plătit de Statele Unite în cadrul așa-numitului program de împrumut-închiriere.

O legislație similară este folosită astăzi de guvernul SUA pentru a trimite ajutor militar Ucrainei, care încearcă să expulzeze forțele rusești din țara sa.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Experții în aviație spun că este pentru prima dată când rămășițele unui număr atât de mare de avioane Hurricane au fost găsite în Ucraina.

„Este foarte rar să găsești astfel de aeronave în Ucraina”, spune Oleks Shtan, un fost pilot de avion care conduce săpăturile. „Este foarte important pentru istoria aviației noastre, deoarece niciun avion Lend-Lease nu a mai fost găsit aici până acum”.

Citește și