Administrația Biden va impune sancțiuni majore pentru Rusia, după moartea lui Navalnîi

Președintele Joe Biden a declarat marți că administrația sa va anunța vineri sancțiuni majore pentru a trage la răspundere Rusia pentru moartea, săptămâna trecută, a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi.

Joe Biden a declarat că pachetul de sancțiuni va fi anunțat vineri, cu o zi înainte de cea de-a doua aniversare a invaziei Rusiei în Ucraina, scrie NBC.

Biden a confirmat viitorul pachet de măsuri în fața reporterilor înainte de a pleca într-o călătorie de campanie pe Coasta de Vest. „Am venit să vă spun că vom anunța sancțiuni împotriva Rusiei. Vom avea un pachet major anunțat vineri”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, care a dezvăluit pentru prima dată noile sancțiuni marți, a declarat că anunțul este, de asemenea, un răspuns la agresiunea continuă a Rusiei în Ucraina, care a început în urmă cu aproape doi ani.

Navalnîi a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală rusă situată deasupra Cercului Arctic, a anunțat vineri serviciul penitenciar al țării. Biden a dat vina pe președintele rus Vladimir Putin.

Citește și

Exit mobile version