• România a inaugurat joi ,,Golden Gate”, al treilea cel mai mare pod din Europa, cu o deschidere de 1,12 kilometri.
  • Adrian Axinia, deputat AUR: „Au fost niște costuri suplimentare despre care nimeni nu vorbește.
  • Este cea mai scumpă structură din România de după Revoluție, cu 400 de milioane de euro investiți.

România are propriul Golden Gate. Podul peste Dunăre de la Brăila a fost botezat așa după asemănările cu celebrul pod din San Francisco. Podul a fost deschis traficului, joi, după la ora 15.00.

Podul peste Dunăre, prin care România se compară cu San Francisco, Golden Gate de Brăila, a fost ridicat cu aproape jumătate de milion de euro. Iohannis, Ciolacu cu tot Guvernul lui, Ciucă, cu fostul său guvern au luat viza de panglică.

Încă se mai lucrează la drumurile de legătură. Dar podul este proiectat să dureze 120 de ani, iar în primii 5 ani, statul nu va percepe taxă pentru traversarea lui.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Deputatul AUR Adrian Axinia crede că lucrarea ascunde și interese de partid.

,,Acest pod nu este gata, sunt numeroase drumuri adiacente care nu sunt conexate încă. Podul a fost întârziat de interesele mărunte ale acestui antreprenor, reprezentant PSD, Viorel Ștefan, care aducea bani în buzunarele PSD-iștilor. Acest domn a privatizat acest bac și a fost ca o rampă de lansare, a ajuns membru la Curtea Europeană din 2019”, a declarat Adrian Axinia la ȘTIU, pe Aleph News.

Unele lucruri nu se spun

Deputatul AUR oferă detalii neștiute despre construcția podului de la Brăila.

„Au fost niște costuri suplimentare despre care nimeni nu vorbește. Niște zeci de milioane. Lucruri care nu se spun. Aceste suplimentări vin din bugetul public. Șeful echipei din cadrul MAT este membru AUR si este la zi cu tot ce se întâmpla acolo. Aceste detalii se pot proba”.

Tu știai care este diferența de salarizare între un inginer japonez și unul român?

„Un inginer japonez câștigă 26.000 de euro, pe când un inginer român obține 1.500 de euro”, spune Adrian Axina. Deputatul AUR aproximează că cel mai bine plătit inginer câștigă maximum 2.000 de euro.

Citește și