• Aeroporturile Otopeni și Băneasa s-au pregătit pentru intrarea în Schengen, cu culoare separate pentru cei din afara spațiului Schengen, dar suntem tot perdanți și cu ofițeri austrieci la control.
  • Klaus Iohannis l-a contrazis pe Marcel Ciolacu în cazul Air Schengen și ne spune să trăim cu spiritul de looser deoarece este neamț, nu român și citește Siegfried, nu Miorița.
  • Românii trăiesc și fac apologia eșecului din legenda Mănăstirii Argeșului, în loc să se trezească în fiecare dimineață si să-și spună că sunt câștigătorii fiecărei zile din existența lor, afirmă Adrian Sârbu.

Nemo: Schengen venim și suntem pregătiți să-ți facem față. Ăsta e mesajul cu care vine Compania Națională pentru Aeroporturi din București. Pregătirile au fost făcute din timp, iar aeroporturile Otopeni și Băneasa nu o să fie blocate pentru că o să avem culoare separate pentru cei care vin din afara spațiului Schengen.

Hofi: Abia așteptam să ajung la momentele astea în care vedem ofițerii austrieci pe aeroportul din Otopeni. Asta înseamnă să intri într-un Schengen care în realitate nu mai există.

Nemo: Există, doar că nu avem noi acces la el.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Hofi: Asta da, dar nu am avut niciodată acces la Schengen. Schengen e sau nu e. Îți mai spun o dată. Nu există femeie pe jumătate însărcinată. Ori este, ori nu este însărcinată o femeie.

Adrian Sârbu: Tu azi ești european, formal. Ai pașaport pe care scrie…

Hofi: Ce-i aia european? Scrie România pe pașaport.

Adrian Sârbu: Pe pașaportul tău scrie Uniunea Europeană, te rog să te uiți. Nu scrie România, scrie Uniunea Europeană. Ești parte dintr-o Europă, dar nu parte din core-ul Europei, pentru că niște cetățeni în Austria nu au vrut să fii. Hai să ne întoarcem la identitatea culturală română. Dl.Ciolacu zice: „domne, prioritatea mea e să schimb mentalitatea românilor din looseri în winneri deoarece eu am reușit să declar că am intrat în Schengen”. S-a purtat ca un winner. Nici domnia sa nu și-a dat seama că e winner, atât de adânc e looser înăuntrul lui și argatul e înăuntrul lui încât nu a vrut să spună: „domne, prioritatea României este să maximizăm, să capitalizăm câștigul de autoîncredere pe care am reușit să-l obținem, și poate eu am fost driverul acestui câștig, și de acum încolo prioritatea mea economică este să fim câștigători, să nu mai pierdem și prin urmare economia va câștiga”. Nu, domnia sa nu spune. Fiți atenți. Un lider al României, președintele României, vede că un alt lider, prim-ministrul, a reușit să facă o breșă în zidul ăsta austriac. Și zice: „Nu, domne. Fiți serioși, nu intrăm în Schengen”. Asta ne spune: „Hai să trăim cu spiritul de looseri. Cine? Domnul Iohannis, care nu e român. Dl. Iohannis este neamț.

Hofi: Care nu are spirit de looser.

Adrian Sârbu: Pentru el, dl. Iohannis este 100% winner, dl. Iohannis nu citește Miorița. Domnul Iohannis citește Siegfried. Noi citim Miorița și Meșterul Manole, unde angajații Meșterului Manole i-au dărâmat ce a construit pentru că nu știu de ce s-o fi certat cu el și după aia au îngropat-o pe nevastă-sa acolo. Pe cine era să îngroape?

Hofi: Angajații Meșterului Manole erau ca mecanicii auto…

Adrian Sârbu: Deci, noi trăim și facem apologia eșecului care este dărâmarea Mănăstirii Argeșului. De ce să nu ne trezim în fiecare dimineață să ne spunem “sunt câștigătorul acestei zile, cum am fost câștigătorul zilei de ieri. Alaltăieri nu mi-a ieșit, dar nu am ratat. A fost o situație, dar azi câștig, mâine câștig” și așa mai departe.

Rezultatele sondajului Mediafax- ZF-Aleph News

Decide tu prioritatea numărul 1 a României în 2024 și următorii 5 ani

  1. Creșterea economică de peste 5% prin alocarea resurselor financiare rezultate din tăierea cu 20% a numărului bugetarilor și alocarea fondurilor europene către antreprenori, operatori privați și către proiecte românești – 42%
  2. Revenirea la modelul real de democrație liberală, putere-opoziție, prin renunțarea la democrativă și creșterea controlului cetățeanului asupra acțiunilor Parlamentului, Guvernului și Președintelui-18%
  3. Schimbarea mentalității românilor din pierzători în câștigători, capabili să-și promoveze identitatea culturală în România și în Europa – 17%
  4. Adoptarea accelerată și largă a tehnologiilor digitale, a inteligenței artificiale în economie, administrație, în educație în vederea transformării României într-o societate învățată și verde – 14%
  5. Ridicarea capacității de apărare a României prin investiții în tehnologii moderne și resurse umane, în condițiile extinderii războiului regional -9%

Citește și