• Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit României pentru cooperarea în cazul exporturilor de cereale și pregătirea piloților ucraineni pentru avioanele F16.
  • O mulțumire mai potrivită pentru români de la Zelenski ar fi fost să spună că în școlile din Bucovina se vorbește și se învață în românește, nu ucraineană.
  • E îngrijorător că Zelenski vorbește mai mult despre R. Moldova decât vorbim noi și, când s-a pus problema, s-a repezit să spună că îi asigură și securitatea, afirmă Adrian Sârbu.

Nemo: Volodimir Zelenski este în turneu în țările baltice. Președintele ucrainean se îndreaptă către țările apropiate pentru a obține ajutor. El a discutat și cu președintele polonez Duda și cu Iohannis al nostru. Zelenski a mulțumit României pentru cooperare, în special în ceea ce privește exporturile de cereale și pregătirea piloților pentru avioanele F16.

Adrian Sârbu: România a deschis granițele, România a lăsat grâul ucrainean să treacă pe aici, nu a creat o problemă și nu i-a ascultat pe agricultorii români, cum au făcut polonezii cu ai lor. Eu aș fi vrut ca dl. Zelenski, că tot l-ai pomenit acum… dar frumoasă observație că și-a amintit și de noi.

Hofi: Da, dar după ce s-a terminat filmul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Adrian Sârbu: Acum, dacă a ajuns la bani mărunți, sunt buni și ăia, nu? Eu cred că ar fi fost o mulțumire mult mai bine primită de români să ne spună că în Bucovina se vorbește, se învață românește la școlile de români de acolo. Că nu se mai învață limba ucraineană.

Hofi: Nu se poate, e război.

Adrian Sârbu: Nu, dar el s-a angajat că va respecta condițiile UE pentru aderare. Ce mă îngrijorează e că dl. Zelenski vorbește mai mult de Moldova decât vorbim noi. Nu pentru că sunt la pachet pentru aderarea la UE, dar când s-a pus problema securității Moldovei, Ucraina s-a repezit să spună: „îi asigurăm noi securitatea”.

Nemo: Ba chiar mai mult. Pe la începutul conflictului a spus: „Ce, aveți probleme în Transnistria? Intrăm noi și rezolvăm rapid”.

Hofi: Păi au mai multe arme, echipamente.

Adrian Sârbu: Și Modova e ucraineană, ca și Bucovina, cât a rămas de la Stalin? Eu aș zice că nu. Nu?

Citește și