• Marcel Ciolacu nu a dorit în realitate să limiteze plăţile cash, ci a jucat teatru pentru a arăta că e aproape de oameni.
  • Obiectivul revoluţiei fiscale” a lui Marcel Ciolacu a fost, de fapt, să nu se atingă de bugetari, aducători de voturi la alegeri pentru PSD.
  • Premierul a dus şmecheria la un nou nivel, iar scopul lui a fost să nu-l întrebe nimeni ce face cu banii de la buget şi de la UE.

Nemo: Ciolacu pare că nu mai ştie pe ce lume trăieşte. După ce a anunţat cu surle şi trâmbiţe că a găsit soluţia să oprească evaziunea din ţară prin limitarea plăţilor cash, Guvernul s-a răzgândit. De ce? Pentru că societatea nu e pregătită. Până la urmă, Ciolacu rămâne fan cash, ne-a demonstrat-o în pandemie. E, tu ce crezi? Ştie pe ce lume trăieşte?

Adrian Sârbu: Ce poate să fie mai frumos decât să-ţi numeri cash-ul? Şi vine Ciolacu să-ţi ia plăcerea asta? Păi se poate măi frate?

Marcel Ciolacu joacă un teatru politic foarte bun. Pentru el, pentru obiectivele lui. Şi a reuşit să ne convingă că e aproape de oameni, cum erau sutele alea aproape de el, în buzunar.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Eu cred că dl. Ciolacu are şi umor. El a ştiut şi ştie că nu se va putea opera fără cash în România, în secolul ăsta.

Îţi reamintesc ce-am spus. Obiectivul acestei “revoluţii”, că am vorbit de o „revoluţie fiscală”, a fost să nu se întâmple nimic cu bugetarii, da? Ai văzut vreo măsură de reducere a cheltuielilor bugetare? Eu nu am văzut.

Hofi: Nici nu şi-au propus asta.

Adrian Sârbu: Cum facem să reducem cheltuielile bugetare, singura măsură logică pentru un guvern care vrea să administreze responsabil banii unei ţări? Şi îţi reamintesc că obiectivul dlui Ciolacu a fost ca noi românii, nu tu, nu tu, nu eu, noi, românii bugetari, noi românii care luăm decizii asupra banilor românilor. Care? Ăia 110-120 de miliarde din buget, plus 70 de miliarde de la UE şi să nu-l întrebe nimeni ce face cu ei.

Cu siguranţă că o să facă o sumedenie de lucruri bune despre care o să aflăm în viitor. Aşa cum dl. Grindeanu a mai promovat “o revoluţie”.Şi anume „revoluţia” rutei ocolitoare de la Comarnic.

În tot ceea ce priveşte celebru pachet fiscal şi deja celebra expresie „s-a terminat cu şmecheria”, de fapt, el (Ciolacu) a iniţiat un nou nivel de smecherie. Şmecheria e „hai să mă fac că vă iau cash-ul ca să vi-l dau înapoi. Nu sunt eu băiat bun?” Ba da. Cine e băiat bun? Marcel Ciolacu. Dar între timp au mai trecut două luni şi nu s-a petrecut nimic. Din buget nu s-a tăiat un leu, deficitul îl mai discutăm în februarie şi dacă avem puţin noroc că e zăpadă… noroc pentru primari e să nu fie zăpadă, cum ştim, trecem de anul ăsta şi poate vin nişte bani de la UE.

Citește și