• Agenţia Europeană a Medicamentului anunţă că Rusia nu a depus încă vreo cerere de autorizare în UE a vaccinului său Sputnik V
  • Studiile au arătat că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 91,6% împotriva COVID-19
  • Autoritatea de reglementare a spus că este în discuții cu Institutul Gamaleya din Rusia, cel care a dezvoltat vaccinul

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat miercuri că nu a primit până acum nicio cerere care să solicite aprobarea vaccinului Sputnik V în spațiul european, relatează angeția Reuters.

Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că dezvoltatorii vaccinului și-au exprimat interesul ca vaccinul lor să fie luat în considerare pentru a fi revizuit de autoritățile europene.

„Dezvoltatorii au primit sfaturi de la EMA, care le-a oferit cele mai recente recomandări științifice și cu privire la reglementare pentru producerea vaccinului lor”, au spus autoritățile europene.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Autoritatea de reglementare a spus că este în discuții cu Institutul Gamaleya din Rusia, cel care a dezvoltat vaccinul, pentru a stabili următorii pași.

Rusia a împărtășit deja datele din studiul său final cu autoritățile de reglementare din mai multe țări și a început procesul de depunere a documentelor la EMA pentru aprobare în Uniunea Europeană, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului Rus de Investiții Directe (RDIF), responsabil pentru comercializarea vaccinului în străinătate.

Declarațiile rușilor se contrazic cu cele ale autorităților europene

Publicația The Moscow Times anunța miercuri că Uniunea Europeană a aprobat cererea de aprobare a vaccinului Sputnik V în blocul european. Tot miercuri, Agenția Europeană a Medicamentului a publicat o declarație prin care susținea că nu a primit nicio cerere de înregistrare.

Dezvoltatorii vaccinului rusesc au postat pe Twitter numărul de înregistrare al aplicației pe care au trimis-o. Cu toate acestea, oamenii le-au atras atenția în comentarii că documentele au fost timise instituției greșite.

Un utilizator a scris într-un comentariu că din 1 iulie 2015, companiile farmaceutice trebuie să trimită cererile de înregistrare și documentele în format electronică către Agenția Europeană a Medicamentului. În captură publicată de Sputnik V se poate observa că rușii au trimis documentele către HMA, Instituția care coordonează Agențiile de Medicamente.

Studiile au arătat că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 91,6% împotriva COVID-19. Până acum, Uniunea Europeană a aprobat trei vaccinuri: Pfizer/BioNtech, AstraZeneca și Moderna.