• Începând cu 30 aprilie, Airbnb va interzice orice cameră de supraveghere din interior care ar putea înregistra activitățile clienților.
  • Camerele de supraveghere erau premise dacă prezența lor era menționată în descrierea online.
  • În timp ce gazdele susțineau că își protejau proprietatea prin camerele de supraveghere, unii clienți erau îngrijorați că ar putea fi spionați.

Airbnb interzice oficial camerele de supraveghere în interiorul proprietăților, a anunțat luni compania, potrivit Business Insider.

Decizia se va aplica la nivel global.

Gazdele au termen până pe 30 aprilie să înlăture orice cameră de pe holuri, din camere și orice alte spații interioare în care camerele au fost permise anterior.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Până acum, camerele au fost permise în interiorul Airbnb-urilor dacă gazdele dezvăluiau acest aspect în descrierea online a proprietății, avertizându-i pe clienți din timp. Acum, Airbnb a anunțat că își schimbă regulamentul după o serie de consultări cu „clienți, alte gazde și experți în confidențialitate”.

Camerele de supraveghere din exterior pot rămâne în continuare, atât timp cât sunt menționate online. Camerele de la sonerii sau monitoarele de zgomot sunt încă permise. Camerele de supraveghere în dormitoare au fost deja interzise de Airbnb. După 30 aprilie, încălcarea noului regulament ar avea drept rezultat ștergerea anunțului făcut de gazdă sau chiar întregul cont, potrivit comunicatului Airbnb.

Citește și