• Frontul din Ucraina poate fi slăbit dacă nu primește ajutorul american.
  • Pachetul de ajutor pentru Ucraina ajunge la 60 de miliarde de dolari.
  • Europa și SUA continuă să fie unite împotriva amenințării Rusiei.

Războiul din Ucraina devine un test pentru puterea Americii. Pachetul de ajutor de 60 de miliarde de dolari va menține Ucraina în luptă, dar aprobarea sa întârzie. La coadă mai stau și alte state precum Israel și Taiwan.

Revista Time analizează care vor fi efectele globale, dacă sprijinul american ar dispărea.

De ce este crucial ajutorul SUA pentru Ucraina?

Fără intervenția SUA și sprijinul european, Ucraina riscă să piardă lupta, ceea ce ar avea consecințe grave nu doar pentru securitatea ei, dar și pentru stabilitatea globală după cum scrie Peter Pomerantsev în revista Time.
Alocarea celor $60 de miliarde din pachetul de ajutor de 90 de miliarde de dolari pentru Ucraina este esențială. Acești bani vor fi folosiți în SUA pentru a reînnoi stocurile de muniție și arme, trimițând ajutor vital pe linia frontului. Fără acest sprijin, Ucraina ar fi depășită numeric și tehnic de Rusia, care acum beneficiază de drone kamikaze din Iran și rachete din Coreea de Nord. La foc de artilerie, Rusia depășește Ucraina în proporție de cinci sau chiar șapte la unu, ceea ce pune Ucraina într-o poziție extrem de vulnerabilă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cum influențează ajutorul SUA situația internațională?

Dacă va fi eliberat de Camera Reprezentanților, ajutorul SUA pentru Ucraina, Taiwan și Israel este angajamentul Americii pentru stabilitatea globală și securitate. Prin proiectarea unei forțe pozitive, SUA își afirmă rolul de protector și lider mondial. Implicarea SUA pune frână ambițiilor adversarilor geopolitici precum Rusia și sporește încrederea aliaților în SUA.

Europa a început să-și intensifice eforturile de securitate. Nu doar că întărește apărarea Ucrainei, dar și promovează o colaborare mai strânsă între statele aliate, esențială pentru contracararea influenței negative a Rusiei și a altor regimuri autoritare.

Citește și