• Elon Musk a distribuit o nouă înregistrare a robotului umanoid al lui Tesla, Optimus, într-o postare X.
  • Clipul părea să arate că versiunea Gen 2 merge mai lin decât în ocaziile anterioare.
  • Musk a spus că primele unități Optimus ar putea fi livrate încă de anul viitor.

Elon Musk a distribuit imagini noi ale robotului umanoid al lui Tesla, Optimus, plimbându-se în jurul unui depozit, scrie Business Insider.

Botul umanoid din videoclip pare a fi versiunea de a doua generație a Optimus, care este cu 30% mai rapidă decât versiunea anterioară, a spus Musk în decembrie. Înainte de postarea de sâmbătă, contul oficial Optimus X arăta botul fără stratul alb strălucitor Tesla și se plimba mai încet și mai puțin grațios.

În ciuda aparentelor îmbunătățiri recente, mai este de făcut pentru ca stilul său de mers să pară mai natural. Compania de vehicule electrice a dezvăluit primul prototip Optimus la Tesla AI 2022.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De atunci, actualizările au arătat că Tesla Optimus se ghemuiește, ridică un ou și, desigur, se întinde pentru a face yoga. Contul oficial X pentru Optimus descrie botul ca fiind „capabil să îndeplinească sarcini nesigure, repetitive sau plictisitoare”.

Tesla a intensificat angajările pentru echipa sa de bot Tesla la sfârșitul anului 2023. Musk a spus că există „șanse bune” ca Tesla să înceapă să livreze unele unități până anul viitor.

Acest lucru s-ar putea dovedi optimist. Biograful lui Musk, Walter Isaacson, a spus că CEO-ul Tesla a fost prea ambițios cu privire la multe cronologie, inclusiv „cât de rapid ar fi auto-conducerea; cât de repede va fi fabricat Cybertruck; cât de repede vom ajunge pe Marte”.

Citește și