• Peste doar câteva zile îţi alegi primarul.
  • Mi-ai spus ce aştepţi de la cel care conduce oraşul tău.
  • Iată un model de bun administrator.

Horaţiu Buzatu. Este un om de afaceri din Craiova. E acționar în şase firme din domenii diferite. Papetărie, auto, asigurări şi Horeca. Cu 170 de angajaţi, firmele lui au o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro.

Buzatu spune că expertiza şi echipa sunt importante pentru a obţine performanţe.

Horaţiu Buzatu, om de afaceri din Craiova: „Entuziasmului întotdeauna trebuie să-i adaugi expertiză.. Fără expertiză, fără cunoaştere, fără o echipă bună care să susţină încontinuu tot ceea ce se întâmplă, nu există nicio şansă de progres şi de succes.“

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Horaţiu Buzatu este arhitect de meserie. După ce a terminat facultatea a știut că n-ar fi avut succes în acest domeniu. Aşa că s-a reorientat.

În 1992, împreună cu prietenul său, Mircea Nistor, inginer în automatică, a deschis prima firmă.

Acum au ajuns la şase. Horaţiu Buzatu consideră că toate calităţile unui bun manager trebuie să le aibă şi un primar pentru a putea fi un bun administrator public.

Horaţiu Buzatu, om de afaceri din Craiova: „Din păcate, una dintre direcţiile greşite în educaţia românească post Ceauşescu este incriminarea profitului.(…) O companie, o firmă nu poate să funcţioneze decât dacă are profit. La fel, o primărie este funcţională, aduce stabilitate şi bunăstare oamenilor din comunitatea respectivă, decât dacă este profitabilă.“

Principiile care i-au adus succes în afaceri, Buzatu a vrut să le aducă şi în administraţia publică din Craiova.

În 2016 a candidat pentru funcţia de primar al Craiovei, dar nu a reuşit să-i convingă pe locuitorii orașului. Are, totuşi, câteva sfaturi pentru viitorul primar. Primul pas, să aducă mai mulţi bani la buget.

Horaţiu Buzatu – om de afaceri din Craiova: „Sigur, banii la buget se aduc prin mai mulţi întreprinzători care-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul oraşului.(…) Din păcate, Craiova, ca multe alte oraşe mari din ţară, nu are un Plan Urbanistic General. Investitorii, chiar dacă vin, au probleme cu statutul terenurilor.“