• S-au deschis urnele în turul doi al alegerilor prezidențiale din Turcia, în timp ce președintele Recep Tayyip Erdogan luptă astăzi pentru un al treilea mandat istoric.
  • „Cu cei 85 de milioane de locuitori, este una dintre cele mai mari economii din lume.”
  • Washington Press le-a interpretat ​​drept alegeri „istorice”.

Wall Street Journal: Nici președintele Recep Tayyip Erdogan, nici candidatul opoziției, Kemal Kilicdaroglu, nu și-au asigurat 50% din voturi, necesar pentru a câștiga primul tur de scrutin.

Ziarul Wall Street Journal a anunțat alegerile din Turcia pe pagina sa de start, Erdogan sau Kilicdaroglu? Atrăgând atenția asupra influenței Turciei în Războiul din Ucraina, NATO și Orientul Mijlociu, ziarul a afirmat că milioane de alegători au mers la vot pentru a-și alege președintele.

Sursă: Wall Street Journal

Washington Post: Alegeri „istorice”

Washington Post a anunțat pe titlu ALEGERILE TURCIEI cu o fotografie a președintelui Erdoğan. WP le-a interpretat ​​drept alegeri „istorice” . The Washington Post, la fel ca CNN, a subliniat că rolul Turciei pe scena mondială a crescut în ultimii ani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sursă: Washington Post

CNN: „Turcia merge la al doilea tur al alegerilor pentru Președinție”

CNN, cel mai mare organ media din SUA, a prezentat candidații la președinție în știrile sale intitulate „Turcia merge la al doilea tur al alegerilor pentru Președinție” și a atras atenția asupra importanței Turciei pentru lume: „Cu cei 85 de milioane de locuitori, este una dintre cele mai mari economii din lume. Turcia se află în centrul unei lumi din ce în ce mai polarizate. Țara cu cea de-a doua cea mai mare armată din NATO a mediat acordul de cereale în războiul din Ucraina și a oferit Ucrainei cu drone care joacă un rol important în contracararea atacurilor rusești”.

Sursă: CNN

Citește și:

Alegerile din Turcia: Recep Erdogan și Kemal Kilicidarolu, ultimele declarații înainte de turul doi

VIDEO. Erdogan se adresează susținătorilor opoziției: „Victoria noastră va fi victoria întregii țări”

În Auvergne, comunitatea turcă l-a votat pe Erdogan în proporție de 90%. Este cel mai mare scor din Europa