• Primul Centru de Arşi Grav de la Timişoara se construieşte într-un ritm accelerat.
  • Investiţia se ridică la circa 300 de milioane de lei şi este finanţată de Ministerul Sănătăţii, prin fondurile de la Banca Mondială.
  • Tragediile de la Colectiv și Crevedia au evidențiat deficiențe semnificative în sistemul de sănătate românesc.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cu entuziasm că primul Centru de Arși Grav din țară, aflat în construcție accelerată în Timișoara, este pe cale să devină realitate cât de curând. Această inițiativă reprezintă o investiție semnificativă de 300 de milioane de lei, provenind din fondurile Ministerului Sănătății și sprijinul financiar al Băncii Mondiale.

Construcția centrului avansează rapid, iar Ministrul Rafila a subliniat că această investiție reprezintă un pas major în asigurarea unei îngrijiri adecvate pentru pacienții cu arsuri severe. Centrul de Arși Grav din Timișoara va găzdui 12 paturi specializate pentru pacienții critici cu arsuri severe, alături de 6 paturi destinate recuperării acestora. În plus, un bloc operator modern va contribui la asigurarea intervențiilor chirurgicale de înaltă calitate. Aceste facilități vor oferi suport esențial pentru tratamentul și recuperarea pacienților afectați de arsuri grave.

În trecut, acesta a făcut promisiuni cu privire la finalizarea a trei centre de mari arși până în 2025, evidențiind angajamentul guvernului pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Tragedia de la Colectiv de acum 8 ani, precum și incidentul din vara trecută de la Crevedia, a subliniat deficiențele semnificative în sistemul de sănătate din România.

Citește și