• PNL are o decizie de a merge în coaliţie cu propunerea de respectare a acestui protocol, spune Alina Gorghiu, întrebată dacă Ministerul Transporturilor ar putea rămâne la PSD după rotativa guvernamentală.
  • PNL exclude orice fel de impozitare progresivă, spune vicepreşedintele PNL, Alina Gorghiu.
  • Gorghiu precizează că varianta comasării alegerilor este discutată în interiorul PNL.

Subiectul comasării alegerilor este pe masa coaliţiei, afirmă vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu. Ea precizează că o decizie va fi luată „după ce se va epuiza subiectul deficitului bugetar”, scrie Mediafax.

„Vă informez că această temă este pe masa coaliţiei în discuţie. Spre deosebire de colegii noştri, parteneri de coaliţie, PNL a testat subiectul în sondajele de opinie şi am venit cu aceste argumente, nu ne-am ferit să le expunem şi în spaţiul public, am venit şi în coaliţie cu ele. Sunt argumente care arată că ideea de comasare este un lucru important pentru anul 2024 dacă ne dorim ca acest an să nu fie un an al stagnării şi dacă ne dorim ca dezbaterea publică la nivel de 2024 să nu se transforme în haos”, declară Alina Gorghiu.

„Poziţia PNL este că exclude orice fel de impozitare progresivă, motiv pentru care suntem în continuare partidul care protejează mediul privat, antreprenorii privaţi, angajaţii din sistemul privat şi nu considerăm că ei trebuie pedepsiţi în vreun fel. În acelaşi timp, nu spunem nu reducerii unor cheltuieli în sistem public, care nu sunt justificate, însă această analiză va trebui făcută în Guvern, de către fiecare minister în parte”, spune Alina Gorghiu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ea afirmă că propunerile de reduceri bugetare din partea ministerelor şi a instituţiilor au fost înaintate şi că urmează să fie centralizate.

„Vom vedea care este impactul acestora, pentru că atujnci când elaborezi cadrul legislativ, se evaluează şi impactul. În funcţie de impact vom vedea dacă aceste măsuri au rezultatele pe care guvernul le speră. Eu sunt convinsă că vor găsi acele măsuri care să nu afecteze în niciun fel activitatea guvernamentală, să nu atingă în niciun fel angajaţii din sectorul privat şi nici angajaţii din sistemul public, la nivel de salarizare, pentru că nu se pune problema în aceşti termeni, dar trebuie categoric eficientizată cheltuirea banului public”, încheie Gorghiu.

Citește și