• Ambasada SUA de la Moscova a redus 75% din personal în cursul zilei de miercuri.
  • Decizia a fost luată după ce Kremlinul ar fi interzis Ambasadei să angajeze ruși.
  • Suspendarea personalului reprezintă cea mai recentă dovadă că relația dintre SUA și Rusia se deteriorează.

Ambasada SUA de la Moscova a anunțat miercuri, 12 mai 2021, că a redus 75% din personal, după ce Kremlinul ar fi interzis Ambasadei să angajeze ruși, relatează Forbes.

Deciziile Ambasadei și ale Kremlinului sunt cea mai recentă dovadă că relația dintre SUA și Rusia se deteriorează.

Tensiunile dintre Statele Unite ale Americii și Rusia au crescut încă de când Joe Biden a preluat funcția.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Relația dintre Vladimir Putin și Joe Biden nu este la fel de bună precum cea dintre liderul Rusiei și fostul președinte al SUA

Vladimir Putin și Donald Trump aveau o relație foarte bună. La polul opus, relația dintre liderul Rusiei și Biden nu părea foarte bună încă de pe vremea când Biden ar fi spus, în 2014, că Putin „este lipsit de suflet”.

SUA au impus Rusiei sancțiuni economice în aprilie 2021, iar Biden a sancționat șase companii rusești și a expulzat 10 oficiali ruși de la Ambasada Rusiei din D.C.

În acel moment, Joe Biden a spus că acțiunile sunt „proporționale”. Replica purtătorului de cuvânt al Kremlinului a fost transmisă imediat, acesta clasificând deciziile americanilor drept „ilegale” și a spus că „principiul reciprocității nu se aplică” în cazul de atunci.

SUA au mai luat în calcul și adunarea de forțe a Rusiei de la granița cu Ucraina. Secretarul de Stat Antony Blinken, călătorind în Ucraina la începutul lunii mai, a declarat că SUA „urmărește cu foarte mare atenție” activitatea militară.