• Clădirea televiziunii publice germane ZDF a fost evacuată din cauza unei amenințări cu bombă.
  • ZDF a fost evacuată în această dimineața în urma amenințării.
  • Și alte 5 școli din Erfurt, Solingen, Karlsruhe, Regensburg și Augsburg au primit aceași amenințare.

Clădirea televiziunii ZDF din Mainz, Germania, a fost evacuată din cauza unei amenințări cu bombă, de asemenea, s-a raportat că au fost făcute amenințări cu bombă la 5 școli din diferite orașe, scrie Reuters.

Într-o declarație a poliției din Mainz, s-a afirmat că o bombă a fost în clădirea postului public de televiziune la primele ore ale dimineții. În comunicat se menționează că, în urma sesizării, clădirea a fost evacuată pentru a asigura siguranța angajaților și a altor persoane din zona Lerchenberg, iar experți și câini de la Biroul de Poliție Criminală de Stat au efectuat examinări în clădire.

S-a raportat că nu a existat nicio amenințare în clădiri după examinare și s-a comunicat că 600 de angajați au început să se întoarcă la birourile lor.

Recomandări

DNA ANCHETEAZĂ FOȘTII SEFI SRI
VLAD PASCU, ADUS PENTRU PRIMA OARĂ ÎN INSTANȚĂ
BRAȘOVUL SE VREA VERDE
MACRON AJUNGE ÎN NOUA CALEDONIE
PALESTINA, STAT INDEPENDENT
PREȘEDINTELE KENYEI, VIZITĂ ISTORICĂ ÎN SUA

Și școlile au primit amenințari cu bombă

În același timp, în Germania, în cursul dimineții au fost sesizate amenințări cu bombă la 5 școli din Erfurt, Solingen, Karlsruhe, Regensburg și Augsburg. În timp ce școlile au fost evacuate din motive de securitate, echipele au început o căutare în clădiri.

În declarația făcută de sursele locale, s-a precizat că până în prezent nu a fost detectată nicio situație de risc și că a fost inițiată o anchetă privind incidentul.

Citește și: