• Mulți americani sunt nemulțumiți că în alegerile prezidențiale opțiunile vor ajunge să fie doar Trump și Biden.
  • Niciodată în istoria SUA alegerile nu au fost câștigate de un candidat din afara celor două partide.
  • Radu Carp: Un al treilea partid ar trebui să dezvolte filiale puternice

În Statele Unite, cursa din 2024 adună o mulțime de candidați independenți, înfruntând un sistem bipartid vechi de peste 200 de ani. Mulți americani sunt nemulțumiți că în alegerile prezidențiale opțiunile vor ajunge să fie doar Trump și Biden. Niciodată în istoria SUA alegerile nu au fost câștigate de un candidat din afara celor două partide. Ar exista posibilități pentru o mai mare varietate, dar pentru asta ar fi nevoie de schimbarea completă a sistemului electoral în SUA.

„Design-ul politic și electoral, care datează de pe vremea părinților constituției, include doar două mari partide în Statele Unite. Dat fiind amploarea țării, doar Democrații și Republicanii au structuri în toate statele americane. Un al treilea partid ar trebui să dezvolte filiale puternice”, conform lui Radu Carp, profesor de științe politice.

„Aceste partide dominante, Democrații și Republicanii, dispun de sisteme elaborate pentru strângerea de fonduri în sprijinul propriilor candidați, iar sume exorbitante sunt cheltuite în campaniile electorale.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și