• ANAF a pus sechestru pe acțiunile companiei Gabriel Resources din dosarul Roșia Montană.
  • Compania canadiană care ar fi urmat să exploateze datorează României 10 milioane de dolari.
  • Gabriel Resources mai are în conturi numai 2 milioane de dolari.

Compania canadiană care ar fi urmat să exploateze aurul de la Roșia Montană datorează României 10 milioane de dolari, dar canadienii mai au în conturi doar 2 milioane de dolari. ANAF a pus sechestru pe acțiunile și bunurile Gabriel Resources, scrie Ziarul Financiar.

România a câştigat procesul în dosarul Roşia Montană şi are de primit 10 milioane dolari de la compania canadiană, conform celor mai noi informații. Iniţial, investitorul, care a și inițiat arbitrajul internațional de la Washington, a cerut despăgubiri de 6,7 miliarde euro pentru prejudiciul care ar fi fost generat în urma faptului că guvernele României nu au pornit procesul de exploatare a resursei de aur de la Roşia Montană.

Ce se întâmplă mai departe în dosarul Roșia Montană?

„Gabriel Resources este pe marginea falimentului pentru că acțiunile au scăzut foarte mult. Toată baza lor era în acest dosar și în despăgubirile pe care le-au cerut pentru că ei nu au mai făcut exploatări de foarte mulți ani. Câștig de cauză a avut România care are de primit despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Pe speță, în sine, nu se mai poate face nimic, România rămâne câștigătoare. Ce pot face aceștia, este un atac pe tot ceea ce ține de procedură. ANAF a blocat vânzarea de acțiuni a Gabriel Resources, își așteaptă banii, dar compania canadiană este falită în acest moment”, a declarat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, pentru Aleph News.

Citește și