• A.I. furnizează soluții pentru problemele mediului înconjurător.
  • Prin analiza datelor, A.I. poate ajuta la conservarea biodiversității.
  • A.I. poate monitoriza schimbările din mediul înconjurător.

Deja te-ai obișnuit cu acest tip de anunț: ai avut record de căldură luna trecută. S-a întâmplat asta 10 luni la rând. O consecință gravă: incendiile de vegetație care au devastat diferite țări, de la Australia până în Grecia. Lupta cu schimbările climatice poate fi ajutată și de tehnologie și inovație. Ultimele studii arată că Inteligența Artificială reprezintă o modalitate fiabilă de a prezice și de a gestiona incendiile de vegetație.

Cât de importantă devine tehnologia A.I. în lupta cu încălzirea globală?

„Atunci când avem valori de temperatură foarte ridicate, incendiile de pădure sunt foarte frecvente. A.I. poate pune la o singură masă toate datele, le integrează în scenarii și poate prezice unde pot exista aceste incendii. Este foarte important să salvăm vieți și orașe.

În Grecia, valurile de căldură și uscăciunea arată o hartă a riscului. Această hartă făcută de A.I. arată gradul de uscare, unde sunt activități umane unde care ar putea porni astfel de incendii. După ce apar focarele, A.I. poate crea o hartă cu zonele în care pot fi răspândinte aceste incendii”, a declarat Octavian Berceanu, specialist în politici publice de mediu, pentru Aleph News.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Citește și