• Raed Arafat a fost întrebat dacă este posibil să crească numărul de cazuri de coronavirus după deschiderea școlilor.
  • Șeful DSU spune că „este posibil să apară o creștere“

Luni, majoritatea școlilor din țară s-au redeschis. În acest context, Raed Arafat a fost întrebat dacă ia în calcul o creștere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, iar acesta a afirmat că da, „este posibil“ să se întâmple asta. Nu știe însă dacă creșterea va fi controlabilă sau nu.

Acest lucru nu poate nimeni să îl nege şi să apară o creştere. Acum dacă această creştere este controlabilă sau nu, o să vedem. Controlabilă înseamnă că este în parametrii în care impactul pe sectorul sanitar să nu fie unul care să îl blocheze. Să nu se blocheze ATI şi secţiile care sunt destinate cu oxigen, pentru că totul, dacă vedeţi toate ţările care iau măsuri, iau în calcul impactul pe sistemul sanitar, ca să facă faţă sistemul sanitar“, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Chiar dacă s-a observat o ușoară scădere, în ceea ce privește numărul de cazuri, șeful DSU explică faptul că măsurile trebuie să fie respectate în continuare, iar vaccinarea să meargă în paralel: „Nimeni să nu interpreteze că stăm foarte bine şi gata. Trebuie să respectăm mai departe măsurile, mergem în paralel cu vaccinarea. Dozele vor creşte, numărul lor va creşte, dacă acum suntem între ţările care au vaccinat un procent semnificativ. Suntem peste 2%, stăm bine. În general cu Europa stăm bine, suntem în primele ţări“.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA