• Armata SUA a luat în vizor un nou balon.
  • Armata a stabilit că acesta nu reprezintă o amenințare la adresa traficului aerian sau a securității naționale.
  • „Nu este clar ce este sau cui aparține”, au declarat oficialii.

Armata din SUA urmărește un balon misterios care a zburat deasupra solului american, dar nu este clar ce este sau cui aparține, potrivit a trei oficiali, scrie NBC. Obiectul a zburat peste porțiuni din Hawaii, dar nu a trecut peste nicio zonă sensibilă, au declarat autoritățile.

Forțele americane îl urmăresc de la sfârșitul săptămânii trecute și au stabilit că nu reprezintă o amenințare la adresa traficului aerian sau a securității naționale și că nu comunică semnale. „Nu este clar dacă este un balon meteorologic sau altceva”, a precizat un oficial, adăugând că SUA ar putea totuși să-l doboare dacă se apropie de uscat.

Obiectul, care nu pare să aibă capacitate de manevră, „se deplasează încet spre Mexic”, au declarat oficialii. Autoritățile americane nu cred că balonul aparține chinezilor, dar încă lucrează pentru a identifica proprietarul. Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate a trimis întrebările despre obiect către Departamentul Apărării, care nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Un balon spion chinezesc a zburat peste anumite părți ale SUA la începutul lunii februarie, înainte de a fi doborât în largul coastei Carolinei. Aparatul a reușit să culeagă informații de la mai multe situri militare americane sensibile, în ciuda eforturilor administrației Biden de a bloca acest lucru, au declarat oficiali.

Citește și

„Imunitatea suverană” a Regelui Charles al III-lea. Care sunt legile de care este scutit monarhul

Sateliții au dus la descoperirea a 20.000 de munți submarini necunoscuți până acum. Ce au demonstrat cercetătorii

FOTO. Familia lui Meghan Markle împărtășește o imagine pe care Ducesa „nu și-a dorit ca lumea să o vadă vreodată”. În ce ipostază a fost surprinsă