• GSP: Mare parte a sumelor, investite la cheremul politicienilor locali
  • Constanța, peste 11 mil. euro din fonduri locale pentru sport
  • Ilfov „investește” 104 lei per cap de locuitor în sport
  • Chiajna crește media, cu 2.8 mil. euro băgate în sport
  • Mare parte a banilor dați de Chiajna s-au dus la echipa de fotbal
  • Chiajna a dat de trei ori mai mulți bani decât Timișoara
  • Județele Moldovei, codașe la investițiile în sport

Aruncatul cu bani e sport național. Jumătate de miliard de euro s-au dus într-un singur an pe sport în România. Rezultate?! Zero.

Un studiu publicat de Gazeta Sporturilor şi documentat de BNS arată că statul a spart 500 de milioane de euro pentru sport într-un singur an, fără nicio strategie. Banii au fost cheltuiţi de primării și consiliile județene. Rezultatul: un talmeș-balmeș.

Așa se face că s-a ajuns la anomalii demne de Dosarele X. Chiajna, o localitate cu 14.000 de locuitori, a băgat în finanțarea sportului de trei ori mai mult decât Timișoara. Iar un oraș care nu e în top 10 la populație este în top la bani: Vâlcea – 6 milioane de euro trimise în mare parte la handbal.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Când vine vorba de investiția medie pe cap de locuitor, Ilfovul e campion. 104 lei pentru fiecare persoană se duc la sport. Puțin se și întorc sub vreo formă sau alta. Iașiul dă de 10 ori mai puțin – 13 lei pe cap de locuitor.

De departe cele mai importante alocări vin din comune precum Clinceni, Afumați sau Ștefănești. Sute de mii de euro au fost trimise din bugetele locale sub titulatura de alocare pentru sport.

Din județul cu cei mai mulți bani trimiși la sport, Constanța, 11 milioane de euro, vine și comuna cu cea mai mică sumă investită în acest domeniu. Primăria Topalu a dat 76 lei într-un an.