• Un atac cu dronă asupra unui depozit de muniții din Crimeea a determinat autoritățile să evacueze toată lumea pe o rază de 5 km.
  • Serghei Aksyonov a declarat sâmbătă că a avut loc o explozie la depoul din Krasnohvardiiske, în centrul Crimeei.
  • Rusia a capturat și anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, cu opt ani înainte de a lansa invazia pe scară largă a țării.

Un atac cu dronă asupra unui depozit de muniții din Crimeea a determinat autoritățile să evacueze toată lumea pe o rază de 5 km și să suspende pentru scurt timp traficul rutier pe podul care leagă peninsula de Rusia, a declarat guvernatorul regional instalat la Moscova, informează The Guardian.

Serghei Aksyonov a declarat sâmbătă că a avut loc o explozie la depoul din Krasnohvardiiske, în centrul Crimeei, dar nu a raportat pagube sau victime. Imaginile distribuite de presa de stat au arătat un nor gros de fum gri la fața locului. Aksyonov a dat vina pe un atac cu dronă ucraineană. Nu a existat niciun comentariu imediat de la Kiev.

Rusia a capturat și anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, cu opt ani înainte de a lansa invazia pe scară largă a țării. Scurta oprire a traficului pe Podul Crimeea, la aproximativ 177 kilometri est de incidentul cu drone, a avut loc la cinci zile după ce exploziile de pe pod au ucis două persoane și au deteriorat o porțiune de drum. A fost al doilea atac major asupra structurii, numit și Podul Kerci, de la începutul războiului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că podul este o țintă legitimă deoarece era o rută de aprovizionare militară pentru Rusia. Între timp, proeminentul naționalist rus Igor Girkin, care l-a acuzat public pe Vladimir Putin că nu a condus războiul din Ucraina suficient de dur sau eficient, a fost arestat preventiv sub acuzația de incitare la extremism.

Girkin, în vârstă de 52 de ani, fost ofițer de informații rus și blogger militar principal, riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de acuzațiile, care se raportează că se concentrează pe două declarații pe care le-a postat în aplicația Telegram.

Citește și: