• Un mort și doi răniți în stare gravă au fost atacați cu un cuțitul la o școală din Franța.
  • Ministrul de interne Gérald Darmanin a declarat că atacul a avut loc la liceul Gambetta.
  • Poliția a declarat că situația este acum sub control.

Victima care a murit în urma atacului de la Liceul Gambetta din Arras era un profesor de franceză, potrivit Le Figaro. Un profesor de filosofie povestește despre atac, spunând că agresorul avea „două cuțite în mâini”.

Ministrul francez al Educației, Gabriel Attal, a cerut ca securitatea în școli să fie întărită „fără întârziere”.

Un profesor a povestit despre contactul direct cu agresorul.

Recomandări

ZELENSKI MERGE LA MADRID
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE
DEZASTRU ÎN PAPUA NOUA GUINEE
NE IA A.I.-UL LOCUL DE MUNCĂ?
NUMAI MONSTRU SĂ NU FII!

Atacatorul „avea două cuțite în mâini”, a declarat presei un profesor de filosofie de la Liceul Gambetta, potrivit unei înregistrări video publicate de un jurnalist de la Actu Pas-de-Calais.

El a spus că a fost urmărit de agresor după ce „a încercat […] să vorbească cu el”. „S-a întors spre mine și m-a întrebat: <Sunteți profesor de istorie? Ești profesor de istorie?>, a povestit el, spunând că s-a refugiat apoi în spatele unei uși.

„Abia când am ieșit afară mi-am dat seama că atacul era mult mai grav decât credeam”, a adăugat el, precizând că și-a văzut colegul „mort în fața liceului”, „înjunghiat în gât”.

Un atac cu cuțitul a avut loc vineri la Liceul Gambetta din Arras, Franța. Un profesor a murit și două persoane au fost rănite de un individ înarmat cu un cuțit. Presupusul agresor, care ar fi strigat „Allah Akbar” în acel moment, a fost arestat. Agresorul arestat este un cecen născut în 2003, care apare „pe lista S pentru islamism radical”, potrivit unor surse din poliție, citate de Le Figaro. El era un fost elev al liceului.

Tragedia vine la aproape trei ani de la moartea lui Samuel Paty, care a fost ucis la 16 octombrie 2020.

Decapitarea lui Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani, la 16 octombrie 2020, a provocat atunci o reacție emoțională impresionantă. Profesorul, care lucra la o școală din Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), a fost ucis de Abdoullakh Anzorov, un cecen de 18 ani, care l-a acuzat că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Mahomed.

Știrea inițială

A avut loc un atac într-o școală din Franța în urma căruia s-au confirmat doi răniți și un mort, scrie BBC.

„Un profesor a fost ucis și două persoane au fost grav rănite într-un atac cu cuțitul la o școală din Franța”, anunță autoritățile.

Ministrul de interne Gérald Darmanin a declarat că atacul a avut loc la liceul Gambetta din orașul Arras, situat în nordul țării. Elisabeth Borne care se afla in deplasare la Orleans s-a intors la Paris. Atentatorul este de origine cecena, ca cel care l-a decapitat pe Samuel Paty și era supravegheat pentru acțiuni teroriste.

„Atacatorul a strigat „Allahu Akbar”, sau „Dumnezeu este cel mai mare”, în timpul atacului, a declarat poliția.

Poliția a declarat că situația este acum sub control. Se crede că atacatorul are în jur de 20 de ani.

Citește și: