• O persoană a murit și cel puțin 12 persoane au fost rănite într-un atac terorist în centrul Israelului.
  • În orașul Ra’anana, poliția israeliană a declarat că doi suspecți au călcat mai multe persoane.
  • Incidentul are loc pe fondul tensiunilor din cauza războiului dintre Israel și Hamas în Gaza.

Poliția israeliană a declarat că două persoane care conduceau vehicule au călcat mai multe persoane în orașul Ra’anana, la nord de Tel Aviv, scrie Sky News. Poliția a descris incidentul ca fiind un atac terorist în care suspecții au folosit trei vehicule diferite, dintre care cel puțin unul a fost furat.

Cei doi suspecți provin din aceeași familie din Hebron, un oraș din Cisiordania ocupată, și au intrat ilegal în Israel, a declarat poliția.

„Au ieșit împreună și în paralel, în două locații diferite, au luat două mașini și au lansat o serie de raiduri”, a declarat reporterilor șeful poliției din districtul central, Avi Biton. Poliția a precizat că 13 persoane au fost transportate la spital, dintre care una, o femeie de 70 de ani, a murit din cauza rănilor suferite.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

Eli Raymond, de la MDA, a declarat: „Am sosit la fața locului cu forțe mari și am văzut mai multe persoane rănite. Imediat am început să administrăm îngrijiri medicale, inclusiv oprirea sângerării, tratarea și administrarea de medicamente.”

Incidentul are loc pe fondul tensiunilor sporite în materie de securitate din cauza războiului de peste trei luni dintre Israel și Hamas în Gaza. Agenția de securitate israeliană Shin Bet a fost chemată să investigheze incidentul, alături de poliție.

Citește și