- Anul trecut, Austria ar fi arestat cu 61% mai mulți traficanți de persoane decât în 2021.
- Italia și Germania agreează reforma migrației în Uniunea Europeană.
- După ce negocierile se încheie, UE va adopta un regulament obligatoriu pentru statele UE.
Un obstacol care stătea în calea aderării României la Schengen dispare. Teoretic. Îți vorbesc despre reforma migrației în UE, agreată de Italia și Germania. Austria a spus în repetate rânduri că nu-i de acord cu România și Bulgaria în Schengen câtă vreme sistemul european de migrație și azil nu va fi reformat. Asta pentru că anul trecut, țara ar fi arestat cu 61% mai mulți traficanți de persoane decât în 2021.
Totuși, Iohannis crede că nu crede că „pactul privind migrația va schimba poziția Austriei pe aderarea la Schengen. Este nevoie de mai mult” spune el.
„Totul este foarte vag în acest moment. În primul rând, noi nu asistăm la o soluție și la un acord pe problema migrației care organizează, de fapt, în primă fază, redistribuirea poverii fluxului de migranți în toată Eurpa. Austria nu a cerut de fapt acest lucru și ar putea să clameze în curând cancelarul că de fapt voia altfel de măsuri pentru a permite în sfârșit României și Bulgariei să intre în zona Schengen”, a declarat Alex Georgescu, analist de politică externă, pentru Aleph News.
„Soluțiile tehnice există. Nu e că nu există, nu că nu am putea să oprim migranții, dar fundamental, trebuie să le refuzi migranților factorul de atracție către Europa”.
Citește și
- Vladimir Putin susține că au fost găsite fragmente de grenade de mână în corpurile victimelor după prăbușirea avionului lui Evgheni Prigojin: „Este deja un fapt stabilit”
- Rusia amenință atât Ucraina, cât și statele occidentale. Vladimir Putin: „Sarcina Rusiei este de a crea o lume nouă”
- Republica Moldova a început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Igor Munteanu: „Avem aliați fideli în mai multe familii politice în Parlamentul European”