• Trei bărbați condamnați la moarte și-au ispășit astăzi pedeapsa, în Iran.
  • Cei trei primiseră pedeapsa după ce ar fi provocat moartea unor membri ai forțelor de ordine.
  • Manifestnții din Iran protestează încă de anul trecut, din octombrie, atunci când o fată de 22 de ani a fost ucisă pentru că a încălcat codul vestimentar.

Trei bărbați condamnați la moarte în Iran au fost executați vineri, 19 mai, scrie Le Figaro. Cei trei erau implicați în decesul unor reprezentanți ai forțelor de ordine din timpul protestelor declanșate de moartea lui Mahsa Amini, anul trecut, în această țară.

Majid Kazemi, Saleh Mirhashemi și Saeed Yaghoubi au fost condamnați pentru „moharebeh” („război împotriva lui Dumnezeu”) și deținerea de arme în timpul unei demonstrații în centrul orașului Isfahan.

„Infracțiuni împotriva securității interne”

Arestați în noiembrie anul trecut, cei trei bărbați au fost condamnați la moarte în ianuarie. Ei au fost, de asemenea, găsiți vinovați pentru că ar face parte din „grupuri ilegale cu intenția de a submina securitatea țării și de complicitate care a condus la crime împotriva securității interne”, a adăugat presa locală.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit probelor și declarațiilor inculpaților, declanșarea focului de armă, inițiat de bărbați, a dus la moartea a trei membri ai forțelor de securitate”, a adăugat Mizan Online.

Iranul este cuprins de proteste încă din 16 septembrie 2022, atunci când Mahsa Amini, o kurdă iraniană în vârstă de 22 de ani a fost omorâtă pentru că a încălcat codul vestimentar strict care impune femeilor să poarte vălul. Potrivit Amnesty International, Iranul execută mai multe persoane decât orice altă țară.

Citește și