• Familia cu 4 copii a plecat din Franța cu o căruță trasă de un măgar.
  • Aceștia vor să ajungă în Palestina.
  • Părinții încearcă să îi educe pe copii dându-le o lecție de viață.

O familie cu 4 copii ce a plecat în urmă cu doi ani din Franța cu o căruță trasă de un măgar a ajuns în zona localității Peciu Nou, din Timiș. Cei 6 vor să ajungă în Palestina, bărbatul fiind de origine palestiniană, scrie Radio România Timișoara.

Marius Cârdei, cel care a stat de vorbă cu ei declară: „Am întâlnit cu familie de oameni foarte plăcuți, prietenoși, senini. Bănuiesc că sunt cetățeni francezi. M-au salutat în limba franceză. Au spus că se îndreaptă cu acel atelaj tras de o simpatică măgăriță și-n căruță erau patru copilași, undeva de la 3 ani până pe la vreo 9 ani”,

Călătoria este o lecție de viață

Cei doi părinți susțin că încearcă să îi educe pe copii dându-le o lecție de viață.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marius Cârdei continuă „Au spus că se deplasează pur și simplu, în mod natural, pe jos. Am întrebat când au plecat din Franța. De doi ani de zile. Deci de doi ani de zile ei călătoresc, mergând aproape la pas cu acel atelaj, cu copiii după ei. Ce mâncați? Mă gândeam că poate, na, sunt de condiții mai umilă, mănâncă de prin natură. Nu, noi avem bani, ne oprim, ne cumpărăm de la supermarket sau ne invită cetățenii din diverse locuri. Discuția a continuat pe făgașul respectiv, întrebând despre copiii, cum încearcă ei să-și educe copiii, că totuși n-au cum să meargă la școală Ei au spus că ei preferă să dea copiilor educație, oarecum prin această călătorie să-i învețe fapte de viață”.

Județul Timiș a mai fost traversat și anul trecut de o familie de francezi care călătorea alături de doi copii, cu o rulotă trasă de cai.

Citește și: