• Papa a spus că animalele de companie înlocuiesc copiii în unele gospodării.
  • Papa Francisc a povestit cum o femeie, la o audienţă recentă, şi-a deschis punga şi a cerut o binecuvântare papală pentru „copilul ei”. În interior era un câine.
  • Papa Francisc a declarat că scăderea natalităţii semnalează o lipsă de speranţă în viitor.

Înfiinţarea unei familii în Italia devine un „efort titanic” pe care doar cei bogaţi şi-l pot permite, a declarat vineri Papa Francisc, avertizând că problemele sociale şi crizele economice îi împiedică pe tineri să aibă copii, scrie Mediafax.

Numărul naşterilor în Italia a scăzut pentru prima dată sub 400.000 în 2022. A fost al 14-lea an la rând când s-a înregistrat o scădere, potrivit statisticilor.

Vorbind la o conferinţă despre criza demografică, Papa Francisc a declarat că scăderea natalităţii semnalează o lipsă de speranţă în viitor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Dificultatea de a găsi un loc de muncă stabil, dificultatea de a păstra o casă, prohibitiv de scumpă, chiriile mari şi salariile insuficiente sunt probleme reale. Piaţa liberă, fără măsurile necesare, devine sălbatică şi produce situaţii şi inegalităţi din ce în ce mai grave”, a declarat el, în timpul conferinţei la care a participat şi premierul italian Giorgia Meloni.

Papa Francisc a spus că animalele de companie înlocuiesc copiii în unele gospodării şi a povestit cum o femeie, la o audienţă recentă, şi-a deschis punga şi a cerut o binecuvântare papală pentru „copilul ei”. În interior era un câine.

„Mi-am pierdut răbdarea şi am mustrat-o spunând că mulţi copii sunt flămânzi şi îmi aduceţi un câine”, a spus el. Totuşi, el a recunoscut că există „constrângeri aproape insurmontabile” asupra femeilor tinere forţate să aleagă între carieră şi maternitate. Având în vedere costurile ridicate implicate în creşterea copiilor, oamenii îşi revizuiesc priorităţile, a adăugat Papa Francisc.

Scăderea populaţiei este o preocupare majoră pentru cea de-a treia ţară din zona euro. Ministrul Educaţiei a declarat joi că datele demografice actuale sugerează că populaţia şcolară din Italia va scădea cu un milion în următorii 10 ani.

Citește și