• Autoritățile nu știu unde să trimită cele 20 de centre mobile de vaccinare
  • Primarii din localitățile izolate trebuie să afle dacă localnicii vor să se imunizeze
  • Centrul Mobil Constanța înlocuiește centrul fix Negru Vodă, care nu are personal

Dacă nu vin locuitorii din zone izolate la vaccinare, vine vaccinarea la ei, promite coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță.

Optimismul lui nu este împărtășit însă de prefectul din teritoriu, care trebuie să anunțe la București zonele unde este nevoie de centre mobile. Analiza din teren abia acum începe și este de durată. Primarul din fiecare localitate are mult de lucru.

„Verifică aproape din casă în casă pentru a vedea care este numărul persoanelor care doresc să se vaccineze. Era una dintre comune care spunea că are doar două persoane care necesită vaccinare și atunci nu este necesară deplasarea unui container”, a declarat Irina Munteanu, subprefect Cluj.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Ministerul Apărării a pus la dispoziție 20 de centre mobile, cu medici militari și paramedici de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Până știm unde avem nevoie de toate, unele sunt folosite ca manta de vreme rea. De exemplu, centrul mobil de la Constanța face naveta pe la Negru Vodă, unde centrul fix nu are personal.

„Avem următoarea locație care va fi Adamclisi și tot așa până în momentul în care vor trece acele 3 săptămâni astfel încât se întorc în Negru Vodă să efectueze și rapelul”, a declarat Silviu Coşa, prefect Constanţa.