Avocatul Poporului, Renate Weber, a comentat, sâmbără, la Aleph News, abuzurile în care au fost implicați polițiștii români în ultima perioadă.

„Nu cred că legislația este problema. Cred că cea mai mare problemă o reprezintă și atitudinea unora dintre ei, dar și atitudinea cetățenilior și a presei.

Acest caz s-a întâmplat cu multe luni de zile în urmă. Oare cum de în presă abia azi se vorbește despre el? Eu cred că în foarte multe situații presa chiar trebuie să fie câinele de pază al democrației.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Noi, la instituția noastră, care are statutul de mediator, de foarte multe ori ne sesizăm din oficiu pe baza a ceea ce presa relatează. Atunci începem să facem investigații sau atragem atenția unor lucruri. Dacă presa nu ne spune nimic, nici noi nu avem de unde să știm”, a spus Renate Weber, la Aleph News.

Avocatul Poporului spune că românii încep să își piardă încrederea în Poliție, din cauza scandalurilor în care a fost implicată instituția în ultima perioadă.

Oamenii mai au încă în minte cazul Caracal, acum avem de-a face cu cel din Onești și cel din București. Toate astea duc la degradarea imaginii unei autorități foarte importante în stat, pentru că poliția asigură siguranța cetățeanului. Dacă vom ajunge în situația în care oamenii vor fugi de polițiști, în loc să se ducă spre ei să fie apărați, lucrurile vor degenera urât”, a mai spus Renate Weber.