• Guvernatorul Băncii Angliei a declarat că guvernul Marii Britanii a fost aproape de insolvență, la începutul pandemiei
  • Banca centrală a pompat aproximativ 200 de miliarde de lire sterline, prin cumpărare de titluri de stat
  • Guvernul britanic a anunțat că intenționează să strângă 225 de miliarde de lire sterline din vânzarea de bonduri pe piețele internaționale, pentru a putea acoperi cheltuielile făcute în timpul perioadei de restricții.

Guvernatorul Andrew Bailey a recunoscut că prăbușirea piețelor financiare, de la începutul pandemiei, a lăsat guvernul fără bani, fiind aproape de insolvență, informează Sky News.

Deși s-ar fi putut apela la împrumuturi pe termen scurt, Banca Angliei a preferat să pompeze 200 de miliarde de lire sterline (electronic) în piață, pentru a evita creșterea dobânzilor.

De altfel, în aprilie, guvernul britanic a anunțat că intenționează să strângă 225 de miliarde de lire sterline din vânzarea de bonduri pe piețele internaționale, pentru a putea acoperi cheltuielile făcute în timpul perioadei de restricții.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Fost șef al Consiliului fiscal, Andrew Bailey a fost numit la conducerea Bank of England pe 16 martie, chiar în deputul pandemiei și a avertizat imediat în legătură cu ieșirile masive de bani de pe piețele financiare. Marea Britanie a mai experimentat o situație similară în timpul crizei din 2008, când nu a reușit să-și finanțeze cheltuielile prin emisiuni de titluri de stat.

Bailey a avertizat anterior despre „dislocări destul de mari” pe piețele financiare în primele sale zile în funcția de guvernator al Băncii, după înlocuirea lui Mark Carney la 16 martie.