• Profesorii ar putea primi bani pentru orele de recuperare a materiei pierdute în școala online.
  • Sorin Cîmpeanu a propus suma de 100 de lei pentru fiecare oră de recuperare.
  • Propunerea nu este încă validată de ministerul Educației.
  • Scenariul hibrid nu va mai fi o opțiune la începutul semestrului al doilea.

Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24 că materia școlară pierdută se va recupera, iar media de ore de recuperare va fi de 5 pe săptămână.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că: „Avem nevoie de cooperarea fiecărui cadru didactic pentru a susține acele acte remediale, pentru a recupera ce s-a pierdut în școala online. Este nevoie de solidaritate între elevi, profesori și părinți mai mult ca oricând”.

Scenariul hibrid nu va mai fi o opțiune

Sorin Cîmpeanu a clarificat și situația unui scenariu hibrid: „Copiii care au contraindicații medicale sau certificate medicale vor putea continua școala online.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Dintre cele trei scenarii, învățământul hibrid a dispărut pentru că experiența ne-a arătat o calitate foarte slabă a actului educațional atunci când cadrul didactic trebuie să predea și fizic și online”.

5 ore pe săptămână de recuperare

„Sunt situații în care elevii au pierdut mai mult sau în care elevii au asimilat mai mult, deci numărul de ore va fi mai mic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Profesorii vor primi bani pentru orele de recuperare

Sorin Cîmpeanu a spus că pentru motivarea cadrelor didactice se gândește la suma de 100 de lei pentru fiecare oră de recuperare. Cîmpeanu a mai spus că suma este propusă de el și nu este încă validată la nivelul ministerului.

„Ministerul Educației trebuie să organizeze acest proces și să identifice sursele de finanțare pentru aceste acte remediale. Acest tarif este maximul corespunzător unui profesor cu peste 25 de ani vechime în învățământul preuniversitar”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Elevii ar trebui să înceapă școala în clase pe 8 februarie, însă decizia finală va fi luată pe 2 februarie, în funcție de evoluția epidemiologică.