Barna, reacție în cazul ciocnirii trenurilor din Fetești: „S-ar putea face un film”

Dan Barna Sursa foto: Mediafax Foto

Trenul IR1991, care a acumulat multe ore de întârziere din cauza furtunilor de ieri seara, a ciocnirii din gara Fetești a două trenuri și căruia i s-a defectat și locomotiva ar putea fi un subiect de film, a apreciat joi vicepremierul Dan Barna, la Digi24.

„A fost o zi dramatică”, a spus Barna, adăugând că astfel de evenimente subliniază nevoia de investiții în infrastructură.

În context, vicepremierul a vorbit și despre activitatea directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, care a afirmat într-o discuție televizată că nu el trebuie întrebat de soluții pentru călătorii blocați pe câmp, în două trenuri. Premierul Florin Cîțu i-a cerut ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă să îl demită pe directorul CFR SA, Ovidiu Vizante, spunând că „dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”.

A fost o replică nefericită”, a spus Dan Barna, apreciind că oamenii ar trebui judecați după fapte, nu după vorbe, iar directorul este în funcție de numai trei luni. Barna a promis o evaluare a activității lui Vizante peste șase luni sau peste un an.