Cazul bebeluşui mort după botez a ajuns în presa internaţională. BBC scrie că acest eveniment tragic ar putea duce la o schimbare în Biserica Ortodoxă Română.

Bebeluşul a suferit un stop cardiac după ce a fost scufundat de trei ori în apa sfinţită. În urma autopsiei, i-a fost găsită apă în plămâni. Procurorii au deschis o anchetă, iar preotul care a botezat copilul este urmărit penal.

Acum, aproximativ 60.000 de persoane au semnat o petiţie pentru a schimba ritalul botezului în România.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Arhiepiscopul Calinic este unul dintre clericii care susţin o posibilă reformă. El a declarat pentru Adevărul că, în viitor, ritualul botezului poate fi revizuit şi crede că poate fi „luată cea mai potrivită decizie pentru a respecta tradiţiile Bisericii şi pentru a evita accidentele nedorite”.

Ce scrie BBC despre cazul bebeluşui mort după botez

Dacă moartea bebeluşului va schimba modul în care vor fi botezaţi copiii, atunci ar putea provoca o ruptură în cadrul Bisericii Ortodoxe din România, se arată în articolul de la BBC.

Puternica Biserică Ortodoxă din România nu este cunoscută pentru reformă, dar această tragedie ar putea duce la schimbări, mai scriu britanicii.

Cu toate acestea, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a afirmat că ritualul botezului nu va fi schimbat după decesul bebeluşului de la Suceava și că procedurile apar în Sfintele Canoane.

„Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.