VIDEO. Înregistrarea din timpul botezului bebelușului mort din Suceava arată că preotul l-a ținut greșit când l-a scufundat în apă

Înregistrarea din timpul botezului bebelușului mort din Suceava arată cum este ținut de preot Sursa Foto: Profimedia
  • Înregistrarea botezului bebelușului care a murit la numai șase săptămâni arată cum este ținut de preot atunci când îl scufundă în cristelniță.
  • Doi preoți din Suceava au confirmat că înregistrarea este din timpul botezului.
  • Părintele Vasile Gavrilă, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie București a explicat cum se ține un copil atunci când este botezat.

Pe înregistrarea botezului în care a murit bebelușul de numai șase săptămâni se vede cum este scufundat copilul de către preot.

Înregistrarea este publicată pe canalul de YouTube ActiveNews Romania și se poate observa cum preotul ține copilul pe spate, cu fața în sus. Copilul este scufundat de preot de trei ori în cristelniță.

Doi preoți din Suceava au confirmat pentru Adevărul că înregistrarea este din timpul botezului.

Bebelușul plângea înainte de a fi băgat în cristelniță, dar nu se poate vedea dacă și imediat după ce a fost scos.

Cum trebuie să fie scufundat un copil în cristelniță atunci când este botezat

Părintele Vasile Gavrilă, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie București a declarat pentru Adevărul că „Mânuțele copilului se lasă libere, preotul îl prinde pe copil astfel încât coloana vertebrală să nu fie pusă în pericol.

Nu i se astupă concomitent gura și nasul pentru că s-ar sufoca. Cu podul palmei i se astupă gura, iar cu degetele i se astupă urechile, iar nasul rămâne liber. Afundarea se face rapid și durează doar câteva secunde.

În momentul în care este introdus în apă, copilul este ținut cu palma de gât și cap, cu fața în jos, iar cu cealaltă mână stă între picioarele copilului pentru a putea să asigure verticalitatea și poziția cea mai bună pentru coloana vertebrală”.