• Majoritatea deceselor au avut loc în orașele Wajima și Suzu, care au fost grav afectate.
  • Peste 2.000 de persoane sunt în continuare izolate din cauza pagubelor masive produse la drumuri.
  • Armata japoneză a distribuit provizii, inclusiv alimente, apă și pături pentru cei care au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Bilanțul victimelor cutremurului devastator din Japonia din ziua de Anul Nou a crescut de la peste 160 de morți, potrivit autorităților. Eforturile continuă pentru găsirea a peste 100 de persoane care sunt în continuare date dispărute după o săptămână, anunță BBC.

Vremea rea îi împiedică pe salvatori – ploile și zăpada abundente declanșând avertismente privind alunecări de teren și prăbușiri de clădiri. Cutremurul cu magnitudinea de 7,6 grade a lovit peninsula izolată Noto – dărâmând clădiri și declanșând un incendiu major.

Majoritatea deceselor au avut loc în orașele Wajima și Suzu, care au fost grav afectate. Între timp, numărul persoanelor dispărute a scăzut de la 195 la puțin peste 100. Bilanțul victimelor a crescut de la 120 de morți raportat duminică. Se pare că peste 2.000 de persoane sunt în continuare izolate din cauza pagubelor masive produse la drumuri. Alte câteva persoane locuiesc în adăposturi de urgență.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Armata japoneză a distribuit provizii, inclusiv alimente, apă și pături pentru cei care au fost nevoiți să își părăsească locuințele. Ministerul Apărării a declarat duminică, într-o declarație, că a trimis aproape 6.000 de soldați pentru a ajuta la misiunea de ajutorare. Aceștia au adăugat că sunt convinși că mai sunt încă persoane în viață care au nevoie de salvare și au promis că vor continua operațiunile de salvare a vieților, în ciuda încheierii unei ferestre critice de 72 de ore pentru găsirea supraviețuitorilor.

Citește și