• Taiwanul va cumpăra 400 de rachete americane Harpoon cu lansare terestră.
  • Măsura este una de precauție și vine în contextul amenințării din partea Chinei, care a crescut.
  • În urma vizitei lui Tsai Ing-wen în SUA, Kevin McCarthy a cerut accelerarea procesului de livrare a muniției.

După mai multe antrenamente militare din partea Chinei în jurul Insulei Taiwan, autoritățile au fost nevoite să solicite ajutor și să ia măsuri de precauție destul de costisitoare. Aceștia vor cumpăra rachete americane pe care le vor obține cel mai probabil de la Pentagon, SUA. Pentagonul a anunțat pe 7 aprilie un contract de 1,17 miliarde de dolari pentru 400 de rachete.

Pentagonul a refuzat să comenteze în mod direct contractul prin care ar fi nevoit să dea Taiwanului rachete Harpoon, dar a spus: „Statele Unite pun la dispoziția Taiwanului articole și servicii de apărare necesare pentru a-i permite să mențină o capacitate suficientă de autoapărare”, scrie Bloomberg.


În 2020, Taiwanul a declarat că intenționează să cumpere rachete anti-navă Harpoon, fabricate de Boeing, cu baza pe uscat, ca parte a eforturilor sale de modernizare militară.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI


Un contract cu Boeing (BA.N) pe care Comandamentul Naval Air Systems din SUA l-a emis în numele Taiwanului marchează prima dată când acesta va primi versiunea mobilă, cu lansare terestră, se arată în raportul Bloomberg, citându-l pe Rupert Hammond-Chambers, președintele Consiliului de Afaceri SUA-Taiwan. Anterior, Taiwanul cumpărase versiunea lansată de pe navă.

Boeing a trimis întrebările către Pentagon

Luna aceasta, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy, a primit-o pe președinta taiwaneză Tsai Ing-wen în California și a insistat să grăbească livrările de arme către Taiwan în fața amenințărilor tot mai mari din partea Chinei.


După întâlnire, Mike Gallagher, președintele republican al Comitetului select al Camerei Reprezentanților pentru Partidul Comunist Chinez, a declarat că ar dori să caute modalități de a trimite rachete Harpoon în Taiwan înaintea celor programate să ajungă în Arabia Saudită.

Citește și:

Regele Charles al III-lea este mai bogat decât a fost Regina Elisabeta a II-a. Averea lui o depășește pe cea a soților Beckham

FOTO. Prima femeie director de la un centru NASA refuză să jure pe Biblie

Un vas de război american navighează prin strâmtoarea Taiwan la câteva zile după exercițiile Chinei