• Sindicatele din Educație acuză Ministerul Finanțelor că blochează angajările în școli.
  • Proiectul de memorandum este blocat de Ministerul Finanțelor până când se transmite situația posturilor.
  • Sindicatele din Educație spun că se urmărește obținerea de economii la bugetul de stat.

2024 aduce tot nemulțumiri în sistemul educațional. Avem salarii mai mari, dar avem alte probleme…Sindicatele din Educație acuză Ministerul Finanțelor că blochează angajările în școli! Reprezentanții profesorilor consideră abuzivă, dar și disprețuitoare atitudinea Ministerului Finanțelor de a refuza avizarea memorandumului privind ocuparea posturilor devenite vacante în anul 2023.

Sindicatele spun că oficialii urmăresc obținerea de economii la bugetul de stat, în detrimetrul sistemului de învățământ

„Afirmația este adevărată în proporție de 70%. În condițiile în care clasa politică se mișcă foarte greu, toate le cad în cap. Lucrurile care puteau fi făcute din timp, rămân întârziate. Până la finalul anului trecut, zeci de documente legate de educație ar fi trebuit semnate. Ministerul trage de timp pentru că fie nu are bani fie din cauza unei probleme legate de management”, a declarat Marian Staș, expert în educație, pentru Aleph News.

Care ar putea fi soluția la nivelul ministerelor pentru o mai bună desfășurare a procesului educațional?

„Decizia strategică de a face transformările de sistem necesare. Lipsește un model de carieră didactică de secol 21 pentru profesor. Criza se va acutiza din ce în ce mai tare, mai ales în zona fizicii, matematicii. Doar mărirea salariului nu este suficient pentru performanță”, a adăugat acesta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și