• Bulgaria ar putea să renunţe la vaccinul de la AstraZeneca
  • În ultimele 24 de ore, doar 154 de doze de vaccin AstraZeneca au fost administrate în toată ţara
  • În Bulgaria, nu există restricţii de vârstă sau programe speciale pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Ministrul bulgar al Sănătăţii, Kostadin Angelov, a anunţat luni că vaccinarea cu serul de la AstraZeneca ar putea fi întreruptă, din cauza lipsei de interes, relatează Euractiv.

În ultimele 24 de ore, doar 154 de doze de vaccin AstraZeneca au fost administrate în toată ţara.

În Bulgaria, nu există restricţii de vârstă sau programe speciale pentru vaccinarea cu AstraZeneca, astfel că oricine o poate face.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

„Există doar câţiva oameni care vor să fie vaccinaţi cu AstraZeneca. Din punct de vedere medical, vaccinul este testat, sigur şi eficient, dar există motive pentru renunțarea la el. Sunteți martorii acestor motive”, a declarat Angelov.

Reprezentanții Centrului Operațional Național, care gestionează campania de vaccinare, au sugerat că vaccinul de la AstraZeneca este atacat, pentru că este ieftin, eficient şi uşor de depozitat.

Oficialii bulgari trebuie acum să decidă ce se întâmplă cu persoanele care au primit prima doză de vaccin, dar şi cu persoanele care vor în continuare să se vaccineze cu AstraZeneca. În prezent, nu există date ştiinţifice care să arate că persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin cu ARN mesager sau cu cel de la Johnson & Johnson.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a clarificat pe 7 aprilie că nu există protocoale privind amestecarea vaccinurilor anti-COVID.